Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Zekerheid staat door crisis hoog in het vaandel bij werknemer - Leaufort Terug naar boven

Zekerheid staat door crisis hoog in het vaandel bij werknemer

Terug naar Nieuws

Baanzekerheid is de belangrijkste drijfveer voor werknemers, het belang hiervan is toegenomen van 25 tot 56 procent. Die baanzekerheid is wel ten koste gegaan van de ambitie, deze drijfveer is gedaald van 41 procent in 2008 tot achttien procent nu.

Hoewel er nog geen grote verschillen zijn, blijkt wel dat de negatieve impact van de crisis licht is afgenomen. De HR managers geven aan dat in beide gevallen de negatieve impact op zowel de totale organisatie als op de mensen binnen de organisatie met vijf procent is gedaald ten opzichte van een half jaar geleden. De negatieve impact van de crisis is daarmee weer op zijn retour!

Sfeer en collegialiteit

Dat de crisis veel negatieve impact op organisaties heeft gehad is duidelijk. Desondanks blijken er ook goede ontwikkelingen te zijn door de crisis. Meer dan een kwart van de ondervraagde HR managers is concreet met een HR beleidsplan bezig is waarbij ontwikkeling van personeel hoog in het vaandel staat. Sfeer, collegialiteit, samenwerking en ook motivatie ondervinden eveneens geen negatieve impact van de crisis volgens een ruime meerderheid van de ondervraagden. Uit andere onderzoek blijkt dat vooral sfeer en collegialiteit belangrijke drijfveren zijn om voor te werken. Dat deze aspecten geen last ondervinden van de crisis is goed voor werkgevers.