Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Zekerheden en trends over baan bij non profit of ... - Leaufort Terug naar boven

Zekerheden en trends over baan bij non profit of …

Terug naar Nieuws

Driekwart van de ambtenaren is blij met een baan bij de overheid tijdens de huidige economische crisis. Bijna 70 procent denkt dit jaar zijn huidige baan niet te verliezen. Bij werknemers in het bedrijfsleven is dat 47 procent. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van InOverheid.nl, een nieuwssite voor ambtenaren.

Bijna driekwart van de werknemers zegt ondanks de financiële crisis op zoek te gaan naar een andere baan. Ze zoeken vooral een werkplek bij de overheid.

Een op de vijf werkzoekenden geeft daarbij aan dat de (baan)zekerheid de belangrijkste reden is om ambtenaar te worden. Een deel denkt dat bij de overheid de kansen groter zijn en meer doorgroeimogelijkheden biedt.

Niet in het bedrijfsleven

Twee op de vijf ambtenaren wil een levenslange carrière bij de overheid. Vooral oudere ambtenaren willen dat. Ruim de helft van de jonge ambtenaren zegt binnen vijf jaar niet in het bedrijfsleven te willen werken.

Leaufort werving en selectiebureau merkt desgevraagd op, dat voor vacatures bij de overheid, onderwijs en gezondheidzorg duidelijk meer belangstelling is dan het afgelopen jaar. Het assessmentcenter van Leaufort krijgt ook 20 % meer aanvragen voor assessments die gericht zijn op ontwikkel en potentieelonderzoek. Dit geeft aan dat organisaties meer investeren in eigen personeel en minder snel kijken naar werving en selectie van buiten de organisatie.