Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Werven online? Hoe beperkt u het afbreukrisico - Leaufort Terug naar boven

Werven online? Hoe beperkt u het afbreukrisico

Terug naar Nieuws

Driekwart van de gebruikers van online sociale netwerken heeft het online-profiel bewust niet voor iedereen zichtbaar gemaakt. Vrouwen zijn nog veel voorzichtiger dan mannen. Dit bleek onlangs uit onderzoek door arbeidsmarktcommunicatieadviseurs. Voor recruiters die actief personeel werven via sociale netwerken betekent dit dat zij op een professionele en slimme wijze te werk moeten gaan. Men heeft een enquête houden onder 345 respondenten om er achter te komen in hoeverre bewust wordt omgegaan met persoonlijke profielen op Hyves, Facebook en LinkedIn.

Zelf solliciteren

Maar 25 procent van de ondervraagden heeft er geen moeite mee dat iedereen het profiel kan zien. Tweederde regelt bewust wie zijn of haar profiel kan zien. Van de vrouwen maakt 84 procent het profiel niet zichtbaar voor iedereen. Bij de mannen is dit met 57 procent ruim lager.

Gebruikers van sociale netwerken blijken coulanter te zijn als ze zelf gesolliciteerd hebben bij een organisatie. Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde het ‘prima’ vindt dat werkgevers informatie over hem opzoeken na een sollicitatie. Ruim een kwart reageert hier neutraal op. Het lijkt erop dat sollicitanten min of meer verwachten dat werkgevers hun profielen bekijken.

Werven via nieuwe media

Er worden tegenwoordig tal van workshops gehouden die ingaan hoe u kosten kunt besparen door zelf online mensen te rekruteren. In dergelijke trainingen wordt theorie afgewisseld met praktische cases en opdrachten, waarmee u een realistisch beeld krijgt hoe u zelf de online werving van uw organisatie ter hand te nemen.

Beperkt resultaat

Laat u echter geen rad voor ogen draaien. Veel kandidaten hebben een levendige fantasie en maken hun profiel vaak veel interessanter dan in de praktijk waar blijkt te zijn. De serieuze werving en selectiebureaus trekken cv ’s na en maken serieus werk van referentie-onderzoek. Vraag bij Leaufort werving en selectiebureau een white paper aan en laat u adviseren over hoe u een solide werving en selectieproces kunt inrichten.