Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Werknemers en hun bio-ritme - Leaufort Terug naar boven

Werknemers en hun bio-ritme

Terug naar Nieuws

Als avondmensen later beginnen met hun werkdag en langer doorwerken, zal hun productiviteit toenemen. Dat heeft arbodienst Achmea Vitale dinsdag bepleit.

Het bedrijf vindt dat bedrijven hun werknemers meer vrijheid moeten geven in het bepalen van hun werktijden. ‘Als mensen beter in balans zijn, geeft dat energie’, aldus een woordvoerder.

Bedrijfskosten

Werkgevers moeten volgens de arbodienst hun personeel veel meer aansturen op output, dus op wat ze presteren, en minder op aanwezigheid op het werk. Daarbij horen dus ICT-voorzieningen die het mogelijk maken dat werknemers op verschillende plaatsen en tijden aan de slag gaan, zegt de arbodienst. Voordeel daarbij is volgens Achmea dat de bedrijfskosten zullen dalen.

Maandagochtend

Het bedrijf noemt het voorbeeld van een werknemer die vaak ziek was op maandagochtend. De persoon moest dan bijkomen van de drukke dagen. Nu is hij op maandagmorgen vrij en haalt hij de uren de rest van de week in.