Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Werkgever mag personeel extra's ontnemen - Leaufort Terug naar boven

Werkgever mag personeel extra’s ontnemen

Terug naar Nieuws

Werkgevers mogen van hun personeel vragen vakantiedagen op te nemen als er geen werk is. Dit zegt arbeidsrechtadvocaat Mirjam de Blécourt van Baker & McKenzie. Ze doet haar uitspraken in de Volkskrant.

Minder pauzes

Om ontslagen te voorkomen, bezuinigen bedrijven vaker op ‘extraatjes’ voor hun personeel. Dit gaat van minder pauzes nemen tot het inleveren van atv-dagen en vergaderen buiten werktijd.

De Blécourt begrijpt dit wel: ‘Ik vind dat niet zo gek als je ontslagen wilt voorkomen. Als er geen werk is, is het toch niet onredelijk van je werknemer te verwachten dat hij zijn vakantiedagen opneemt?’

Yacht

Een voorbeeld is Yacht. Om het aantal declarabele uren op te krikken, vinden ‘coachingsactiviteiten, opleidingen, vergaderingen en tandarts- en doktersbezoeken voortaan buiten werktijd plaats’.

Deloitte

Bij accountantskantoor Deloitte zijn de werknemers verplicht tien extra verlofdagen te kopen. De extra dagen worden afgetrokken van het vakantiegeld.