Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Werkervaring en motivatie het belangrijkst - Leaufort Terug naar boven

Werkervaring en motivatie het belangrijkst

Terug naar Nieuws

Werkgevers vinden werkervaring en motivatie belangrijker dan een relevant diploma, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Hertfordshire onder Britse werkgevers.

Bijna de helft van alle werkgevers noemt relevante werkervaring als een van de belangrijkste selectiecriteria. Een bijna even hoog percentage (43 procent) zoekt naar bewezen motivatie. Een relevante opleiding komt pas op de derde plaats. 41 procent van de managers noemt dit in zijn top-3 van cruciale selectiecriteria.

Slechts een kwart van de werkgevers is geïnteresseerd in het opleidingsniveau en nog minder (veertien procent) maakt zich druk om de reputatie van de betreffende school of universiteit.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannelijke personeelsmanagers een groter belang aan diploma’s en reputatie van de opleiding hechten dan vrouwelijke. Minder dan één van de tien respondenten wijst een kandidaat puur en alleen af op basis van zijn cijfers, maar neemt zijn beslissing liever op basis van andere opleidingservaring. Wat wel onvergeeflijk is, zijn spelfouten. Meer dan driekwart van de respondenten zegt dat spelfouten de kansen van een kandidaat drastisch beperken – meer dan twee keer zoveel als respondenten die zich ergeren aan overdrijvingen in CV’s.

Als kandidaten indruk willen maken op potentiële werkgevers, raden de onderzoekers ze op basis van deze resultaten ten zeerste aan al tijdens hun opleiding werkervaring op te doen. Eén op de vijf werkgevers nodigt sollicitanten zonder relevante ervaring immers niet eens uit. Driekwart van hen is ervan overtuigd dat pas afgestudeerde kandidaten met werkervaring zich makkelijker aan passen aan een werkomgeving. De helft is bang dat kandidaten zonder ervaring veel te hoge verwachtingen van een baan hebben en moeite zullen hebben met zakelijk gedrag, time management en werkdruk.