Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Vrouwen gaan meer werken als dat flexibeler kan - Leaufort Terug naar boven

Vrouwen gaan meer werken als dat flexibeler kan

Terug naar Nieuws

Taskforce onderzoekt welke drempels vrouwen over moeten om meer te werken

Volgens vrouwen is meer flexibiliteit dé oplossing voor een grotere arbeidsparticipatie van vrouwen. Op zich werken in Nederland wel veel vrouwen, maar veelal in kleine deeltijdbanen. Het doel van de Taskforce DeeltijdPlus is om vrouwen te stimuleren om meer uren te werken.

Daarom gaat de Taskforce in 27 pilots onderzoeken welke kansen en barrières flexibilisering van de arbeidsmarkt met zich meebrengt. De pilots lopen bij bedrijven, instellingen en overheden in de sectoren onderwijs, overheid, zorg, detailhandel en zakelijke dienstverlening.

Drempels

Tijdens de pilots wordt onderzocht welke drempels vrouwen ervaren om hun baan uit te breiden met meer uren en hoe deze drempels weggenomen kunnen worden. Zo mogen de vrouwen bij het ene bedrijf zichzelf inroosteren of meer thuiswerken en regelt het andere bedrijf bij belangrijke vergaderingen kinderopvang. Ook een bredere inzetbaarheid van medewerkers en het overdragen van taken zijn onderwerp van onderzoek. Bij alle proefprojecten zal worden gemeten of vrouwen hun kleine deeltijdbanen ook daadwerkelijk vergroten.

Proeftuin

“De belangrijkste les uit de gesprekken met vrouwen, is dat ze aangeven meer flexibiliteit nodig te hebben. Deze pilots zijn onze proeftuin om in de praktijk te onderzoeken hoe belemmeringen kunnen worden weggenomen,” vertelt Pia Dijkstra, voorzitter van de Taskforce DeeltijdPlus, tijdens de aftrap van de pilotprojecten.