Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Vrouwelijke personeelsmanager onderbetaald - Leaufort Terug naar boven

Vrouwelijke personeelsmanager onderbetaald

Terug naar Nieuws

Mannelijke personeelmanagers verdienen een stuk meer dan hun vrouwelijke collega’s. Gemiddeld ligt het salaris van de mannen ruim 21 procent hoger.

Dat blijkt uit de Beloningsindex 2006, het jaarlijkse onderzoek van loonstrookverwerker ADP en Mercer Human Resource Consulting. Een ander lopend onderzoek naar de beloning van 1100 personeelsfunctionarissen, staaft deze uitkomst, zegt woordvoerder Peter-Paul Kamerbeek in Trouw.

Geen verklaring

Het internationale consultantsbureau, dat klanten adviezen over arbeidsvoorwaarden en salarissen geeft, vraagt jaarlijks naar het basissalaris (inclusief vakantiegeld en vaste bonus) van honderd veelvoorkomende functies bij grotere bedrijven en organisaties.

Verschillen in opleiding of loopbaan verklaren het gat niet, zegt Kamerbeek. Ook de veronderstelling dat mannen het zwaardere werk in het personeelsmanagement doen, gaat volgens hem niet op.

Boekhouders

Andere functies kennen ook een verschil in beloning, maar dat is niet zo groot als bij de personeelsmanagers. Vrouwelijke accountmanagers en boekhouders krijgen gemiddeld respectievelijk 7,4 procent en 9 procent minder dan hun mannelijke vakgenoten, blijkt uit het onderzoek.