Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Vrouw wil helemaal geen topcarrière - Leaufort Terug naar boven

Vrouw wil helemaal geen topcarrière

Terug naar Nieuws

Driekwart van de Nederlandse vrouwen wil helemaal geen carrière maken in de top van het bedrijfsleven. Zij steken hun tijd liever in een leuke kleine baan en een rijk sociaal leven.

Dit blijkt uit een enquête van het modeblad Jackie. Daaruit bleek dat de meeste vrouwen zelf een glazen plafond creëren. Zij veronderstellen op voorhand dat het krijgen van kinderen een belemmering voor een carrière is. Daarom beginnen ze er niet aan.

Studie

Vrouwen hebben wel de ambitie een studie af te ronden, maar zodra de bul binnen is, willen ze een leuke baan, niet te veel uren werken en tijd doorbrengen met vriendinnen en kinderen.

Sociaal leven

Op de vraag wat ‘succesvol’ betekent, staat bij de meeste vrouwen ‘een rijk sociaal leven’ op nummer één. Bij de ondervraagde mannen komt dat thema helemaal niet voor.