Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Vraag naar personeel trekt aan - Leaufort Terug naar boven

Vraag naar personeel trekt aan

Terug naar Nieuws

Het herstel van het Nederlandse bedrijfsleven zet in het vierde kwartaal door, na een kleine onderbreking in het voorgaande kwartaal. Daarnaast trekt de vraag naar personeel aan. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde Conjunctuurenquête Nederland (COEN).

De COEN is een gezamenlijk onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Kamers van Koophandel, het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid en de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

Volgens de onderzoekers trekt de vraag naar personeel aan. ‘Voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis neemt het bedrijfsleven ook meer personeel aan dan het laat afvloeien’, aldus het rapport. Ook de productie en het aantal orders bij toeleveranciers vertonen een stijgende lijn. Het herstel is voor een belangrijk deel te danken aan de export.

Winstgevendheid

Ondanks het herstel is de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal niet verbeterd. Ook de investeringen nemen nog niet toe. Wel verwachten meer ondernemers in 2011 te gaan investeren.

Het economisch herstel is het sterkst in de industrie, detailhandel, groothandel en zakelijke dienstverlening. De bouw blijft kampen met teruglopende omzetten.

Bron: ANP