Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Vertrouwen Duitse economie sterk gestegen - Leaufort Terug naar boven

Vertrouwen Duitse economie sterk gestegen

Terug naar Nieuws

Institutionele beleggers en analisten zijn in november veel optimistischer geworden over de Duitse economie. De ZEW-index die de conjunctuurverwachtingen voor de komende zes maanden meet, ging veel sterker omhoog dan verwacht.

De ZEW-index klom tot een stand van bijna 2 punten, tegen minus 7,2 punten een maand eerder. Analisten rekenden voor november op een niveau van min 7 punten. Het is voor het eerst sinds zes maanden dat de graadmeter een stijging laat zien. Toch ligt de index nog wel altijd ruim onder het historisch gemiddelde van 26,9 punten.

De index die het vertrouwen in de huidige economische omstandigheden meet, steeg tot 81,5 punten. Dat is het hoogste niveau sinds juli 2007. In oktober stond die op 72,6 punten. Hier rekenden analisten op een stand van 75 punten.

De Duitse economie groeit dit jaar volgens schattingen met 3,7 procent. Voor 2011 wordt een afzwakking van de groei voorspeld tot 2,2 procent. Tegelijkertijd zullen volgend jaar conjunctureel gezien de bomen niet tot in de hemel groeien.

Volgens de onderzoekers is de economische situatie in Duitsland ,,uitzonderlijk goed”. De actuele situatie van de Duitse economie is inderdaad zeer opbeurend. Positief is daarbij ook dat de binnenlandse vraag robuust is, wat weer samenhangt met de positieve ontwikkeling op de arbeidsmarkt.

Ook voor Nederland is dit, gelet op de verbondenheid met de Duitse economie prettig nieuws. Wel vraagt dit om alert personeelsbeleid; organisaties hebben immers een periode van stroomlijnen en uitfaseren van personeel achter de rug. Voor het komen jaar wordt de arbeidsmarkt aanmerkelijk krapper, hetgeen vraagt om effectief inspelen op werving en selectie van personeel en het actualiseren van talentmanagement.