Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Verbeterpunten voor organisaties - Leaufort Terug naar boven

Verbeterpunten voor organisaties

Terug naar Nieuws

Slimmer werken loont, overal in de media wordt er aandacht aan geschonken. Een gemiddelde verbetering van het rendement van 9%, zo is te lezen.

‘Slimmer werken’ is het verbeteren van de manier van werken, bijvoorbeeld door taken anders te verdelen, taakroulatie of flexibel roosteren. De veranderingen gebeuren in samenspraak tussen werkgever en werknemer.

Gebruik de veranderkracht van de werkvloer

De veranderkracht, de veranderbereidheid, van mensen werd en wordt nog steeds zwaar onderschat. Managers en leidinggevenden zitten vaak uren zwaar te vergaderen, dikwijls gecoacht en begeleid door dure consultants, die de kunstjes die ze hebben geleerd van hun Goeroe vlekkeloos kunnen toepassen, maar vaak de ervaring van het werken in bedrijven missen, om plannen te maken voor verandering, terwijl de man of vrouw op de werkvloer al maanden, jaren, weet hoe het allemaal beter kan.

Het is voor veel managers een hele stap om te gaan luisteren naar de verbetervoorstellen van de werkvloer, vreemd, want juist daar zijn honderden, zo niet duizenden idee├źn voor verbetering. Toyota werd groot omdat ze medewerkers de mogelijkheid geven om met verbetervoorstellen te komen. Gemiddeld brengt iedere medewerker van Toyota zestig verbetervoorstellen per maand aan!

Door regelmatig verbetermeetings te houden op de werkvloer, met een duidelijke doelstelling, waarbij alle medewerkers betrokken worden, is het mogelijk een rendementsverbetering van 10 tot 15% per jaar te behalen. Welke ondernemer wil daar niet voor gaan?

Haal de keurslijven weg

Het grote probleem van organisaties is dat alles is georganiseerd. Een rigide organisatie, strakke processen en procedures geven weinig speelruimte en leiden maar al te vaak tot geweldige verspillingen.

Diverse certificaten als ISO en IiP verlammen de daadkracht, flexibiliteit en lenigheid van organisaties.

Functieprofielen duwen medewerkers in een keurslijf, waarvan nauwkeurig is beschreven wat ze moeten kunnen, zonder ruimte te geven aan wat ze echt kunnen.

Veel energie wordt gestopt om mensen, medewerkers, te trainen in competenties, taken, die wel in hun functieprofiel staan, maar waar ze het talent voor ontberen, terwijl totaal geen gebruik wordt gemaakt van talenten van diezelfde medewerker, enkel en alleen omdat het niet in hun functiebeschrijving is opgenomen. De verspilling aan talent, Human Capital, is immens!

Door functies aan te passen aan de talenten en competenties van mensen, door de organisatie aan te passen aan mensen, kan een rendementsverbetering van meer dan 25% worden gerealiseerd. Als daarnaast rekening wordt gehouden met polyvalence en polycompetence zal de organisatie lenig worden, zodat ze naadloos kan meebewegen bij iedere verandering in de omgeving.

Communiceer

Communicatie is het ondergeschoven kindje in veel organisaties. Natuurlijk, er zijn prikborden, nieuwsbrieven, soms zelfs werkoverleg, maar echte communicatie in de vorm van twee richtingverkeer ontbreekt maar al te vaak.

Begin iedere dag met een kort overleg, overal in de organisatie, bespreek wat er aan problemen, bijzonder zaken, algemene zaken te verwachten is. Kijk even naar de belangrijkste kengetallen van de afgelopen dag, bespreek acties voor verbetering. Door dit overleg raakt iedereen van het team betrokken, waardoor de effici├źntie en effectiviteit zal groeien.

Gebruik de medezeggenschap optimaal

Medezeggenschap gaat verder dan alleen de Ondernemingsraad. Werkoverleg is medezeggenschap op meso niveau, functioneringsgesprekken zijn werkoverleg op individueel niveau. De kracht van communicatie is het kunnen luisteren, horen en begrijpen wat de ander zegt of wil zeggen.

Informeer de medewerkers regelmatig op algemene bijeenkomsten, geef daarbij de ruimte voor vragen.

Wilt u weten waar de verbeterpunten liggen in uw organisatie? Neem contact op met ons!