Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Twee manieren om uw werkdag te vereenvoudigen - Leaufort Terug naar boven

Twee manieren om uw werkdag te vereenvoudigen

Terug naar Nieuws

Bespreek samen met uw medewerkers en collega’s mogelijke manieren om uw werk simpeler te maken.

Gaat u na een lange werkdag wel eens naar huis met het gevoel dat u eigenlijk helemaal niets gedaan hebt? U bent niet de enige. Veel managers hebben het gevoel harder te werken dan ooit, terwijl dat tegelijkertijd nergens uit lijkt te blijken.

Hoewel globalisatie, innovatie en communicatietechnologieën vele mogelijkheden hebben geschapen, hebben ze er ook toe geleid dat organisaties complexer zijn en de mensen die er werken overladen worden met vergaderingen, e-mails en presentaties – vaak zonder dat daar een hogere productiviteit tegenover staat. Door de vele ontslagen die in bepaalde organisaties hebben plaatsgevonden wordt het nog erger: de overblijvers moeten nu vaak meer werk verzetten.

Als u uw dag iets wilt vereenvoudigen zult u dat echter zelf moeten doen. Hoe? Om te beginnen door deze twee stappen te zetten:

1 Begin bij uzelf

Hoe vaak woont u wel niet een vergadering bij zonder duidelijke agenda of onderwerp – zonder er iets aan te doen? Hoe vaak heeft u wel niet onnodige e-mail of verslagen ontvangen – zonder de afzenders te laten weten dat u er niets mee doet? Hoe vaak heeft u wel niet een presentatie aanschouwd met teveel dias’s, onduidelijke standpunten en teveel gegevens – zonder feedback te geven aan degene die zich daar uit stond te sloven? En hoe vaak heeft u zichzelf wel niet schuldig gemaakt aan bovenstaande dingen zonder dat iemand u terugfloot? Mensen houden nu eenmaal niet van confrontaties. Maar op deze manier houden we met zijn allen de complexiteit en tijdverspilling in stand. Verbreek deze stilzwijgende overeenkomst: daag uzelf en anderen uit. Beperk het aantal dia’s dat per presentatie toegestaan is, eis dat elke vergadering een agenda heeft, blijf van die ‘reply all’ knop af als u een vergadering wilt beleggen.

2 Betrek anderen erbij

Net zoals u zich er niet van bewust was hoe u uw werkdag onnodig complex maakte, zijn uw baas en collega’s dat waarschijnlijk ook niet. Nadat u uw eigen gedrag dus enigszins aangepast heeft – dat moet ook om geloofwaardig over te komen – praat dan met anderen over manieren om het werk te vereenvoudigen. Stimuleer uw medewerkers te experimenteren en bespreek met elkaar wat wel en niet werkt.