Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Welke beroepen blijven in de toekomst bestaan? - Leaufort Terug naar boven

Welke beroepen blijven in de toekomst bestaan?

Terug naar Nieuws

toekomst-beroepen

Volgens politiek denker en visionair Parag Khanna breekt er een nieuw tijdperk aan waarin onze hersenen en computers samensmelten. Wij vragen ons af: wat betekent dit voor werknemers en hun werksituatie? Met andere woorden, blijven alle beroepen in de toekomst bestaan?

Hersenen en computers?

Geen menselijke activiteit is ongemoeid door technologie, zegt Khanna. Deze samensmelting komt in twee categorieën tot uitdrukking:

  • Biologisch: techniek integreert in ons lichaam. Denk aan medicijnen die een e-mail sturen wanneer ze zijn opgelost in het lichaam en pacemakers met ingebouwde chips.
  • Sociaal: we praten minder met elkaar. In plaats daarvan sturen we meer berichten en knopen we relaties aan via software. Bijvoorbeeld: studenten bekijken een college thuis via de computer en komen daarvoor niet meer naar de universiteit of school.

Consequenties voor de werksituatie

Hoe ziet de werkplek eruit? In Khanna’s visie instrueren we computers met natuurlijke vormen van communicatie. Ons toetsenbord maakt bijvoorbeeld plaats voor een interface die reageert op je gebaren of stem. Organisatiebreed verkleint de generatiekloof die het verschil in kennis en wijsheid belichaamt van vijfentwintig jaar naar vijf jaar. Volgens Khanna hebben organisaties, zoals familiebedrijven waar meerdere generaties werken, daarom een horizontale hiërarchie nodig: ‘De jongsten houden zich dan bezig met veranderingen in de producten en diensten, ze digitaliseren het en nemen e-commerce voor hun rekening.’ Khanna noemt het Britse modehuis Burberry als voorbeeld van een bedrijf dat zich nu al zo organiseert. De jongeren in deze organisatie hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf een leidende innovator is geworden. Ze zetten bijvoorbeeld avatars (zelfgekozen gebruikersafbeeldingen op websites) in waardoor je kunt zien hoe de kleren jouw staan, zonder deze aan te doen. De rol van de andere generaties licht Khanna niet toe.

Wat is belangrijk?

Open blijven staan voor de nieuwste ontwikkelingen en kennis continu in je op te blijven nemen, dat is belangrijk volgens Khanna. Ook flexibiliteit en de horizon dichterbij leggen passen bij dit nieuwe tijdperk. Werkzaamheden die niet geautomatiseerd kunnen worden of complexe taken bevatten, blijven bestaan. Khanna noemt als voorbeeld: ‘Machineonderdelen vervaardigen die niet met een 3D printer gemaakt kunnen worden.’ Ook beroepen die creativiteit en inspiratie vereisen, blijven belangrijk. Khanna: ‘Goedgeschreven journalistiek. Of het ontwerpen van advertenties die nog opvallen in ons ADHD tijdperk’. Opleidingen worden volgens hem generalistischer, wat beter past bij deze nieuwe periode. ‘In de VS is de beweging naar algemene vorming sterker. Daar worden meer allround kenniswerkers opgeleid, probleemoplossers die makkelijk van taak kunnen wisselen’.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Wat zijn dan de consequenties voor mijn baan in de toekomst? Komt deze vraag bij jou op na het lezen van deze blog, neem dan eens contact met ons op. Met onze assessment- en coachingsmogelijkheden geven we je inzicht en helpen we je graag om een stap te zetten in jouw ontwikkeling.

Bron: FD