Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Tips voor een lege inbox na de vakantie - Leaufort Terug naar boven

Tips voor een lege inbox na de vakantie

Terug naar Nieuws

Natuurlijk wil je graag een lege inbox als je terugkomt van vakantie. Tien tips van Denise Hulst, professional organizer en auteur van onder andere ‘Efficiënt e-mailen’.

  1. Stop op tijd. Stop 2 dagen voordat je vakantie begint met het versturen van e-mailberichten met taakverzoeken die ook kunnen wachten tot na de zomervakantie onder het motto: minder mail ontvangen, bereik je door minder mail te versturen.
  2. Out of office reply. Schakel ook 2 dagen van te voren je out of office reply in met de mededeling dat je geen taakverzoeken meer afhandelt die ook tot na de zomervakantie kunnen wachten. Nodig de collega’s wel uit om als zij van mening zijn dat het toch dient te gebeuren, om telefonisch contact met je op te nemen of bij je langs te lopen.
  3. Datum. Wees duidelijk in je laatste e-mailberichten dat je pas … weer begint met het lezen van je e-mail.
  4. Eerste werkdag? Dat moment hoeft dus niet perse je eerste werkdag te zijn.
  5. Opschonen. Reserveer een middag voor je vakantie voor het opschonen van je Postvak In.
  6. Collega’s. Maak goede afspraken met je collega’s over het op orde houden van je mailbox tijdens vakantie.
  7. Wees specifiek. Stel je out of office reply goed in: geef aan dat je bijvoorbeeld alleen de mail die je ontvangen hebt in de laatste week van je vakantie leest en beantwoordt, en dat de e-mail die je voor een bepaalde datum ontvangen hebt niet behandelt. Laat weten tot wie mensen zich kunnen richten met een vraag. En vraag of de afzenders als hij of zij echt wil dat je kennis neemt van een bepaald bericht, om dit bericht opnieuw te sturen na je vakantie.
  8. Automatisch doorsturen. Als dat niet kan, stuur dan alle e-mailberichten automatisch door met de wizard regel naar degene die jou vervangt
  9. Eerste werkdag. Maak op de eerste dag geen afspraken en hou je agenda vrij om het overzicht op je werklast en de inhoud van je Inbox te herstellen
  10. Instellingen. Stel je wizardregel zo in dat deze alle cc-berichten in een cc-map archiveert en dat outlook met een automatische reply antwoord dat je cc-berichten ongelezen in de cc-map opslaat en deze op een jouw passend moment leest (of niet).

 

Bron: Psychologie magazine