Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Tips om uw personeel te motiveren - Leaufort Terug naar boven

Tips om uw personeel te motiveren

Terug naar Tips

Hoe gemotiveerder uw medewerkers zijn, hoe beter het werk zal zijn dat ze afleveren. Het succes van uw onderneming hangt nauw samen met de mate waarin u hen inspireert. Daarom zijn er een aantal tips samengesteld voor het motiveren van uw personeel.

Wees duidelijk over verwachtingen
Geef duidelijk aan wat de verwachtingen zijn die u van de werknemers heeft en welke eisen u stelt aan de uit te voeren werkzaamheden, zodat zij weten wat ze moeten doen.

Stel haalbare doelen
Medewerkers werken het hardst als er een reële kans is dat zij hun doelstellingen bereiken. Ze schakelen dan een tandje bij om de doelstelling te halen. Maar als doelstellingen vrijwel onhaalbaar zijn, leidt het juist tot stress en faalangst. Het remt medewerkers af en zij scoren lager dan zij zonder doelstellingen gedaan zouden hebben. Stel dus haalbare doelen die bij voorkeur SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) geformuleerd zijn.

Voldoende uitdagingen
Zitten er voldoende uitdagingen in de werkzaamheden van uw werknemers? Afhankelijk van de functie en taakomschrijving kan dit voldoende of onvoldoende zijn. Het werk moet geen sleur worden. Zorg voor voldoende uitdagingen, maak gebruik van de creativiteit en oplossingsgerichtheid van uw werknemers en creëer een budget voor trainingen en opleidingen.

Betrek werknemers bij uw bedrijf
Laat werknemers meedenken en reageer daarop. Vooral als werknemers goed geïnformeerd zijn over uw bedrijf, kan meedenken door werknemers tot verrassende input leiden. Dat is waardevol voor u en het motiveert medewerkers als zij zien dat er iets met hun input wordt gedaan.

Geef vertrouwen
Medewerkers gedijen het beste als zij het gevoel hebben dat ze het grootste deel van hun taken beheersen. Behandel werknemers dus vanuit het vertrouwen dat zij hun taken aan kunnen en bied ondersteuning waar zij nog dingen moeten leren. Als u medewerkers het gevoel geeft dat zij hun taken niet beheersen, levert dat alleen maar stress en faalangst op.

Geef positieve feedback
De positieve benadering is het meest effectief als u medewerkers wilt aanspreken om iets te veranderen. Daarin begint u met het geven van een compliment en zegt u daarna wat er voor verbetering vatbaar is. Op deze manier geeft u uw personeelsleden zelfvertrouwen.

Stem uw benadering af op de medewerker
Stem uw benadering af op de bereidheid en bekwaamheid van de medewerker om een taak uit te voeren. Als een medewerker gemotiveerd en deskundig is, kunt u de taak aan hem delegeren. Bij een medewerker met weinig kennis en ervaring zult u de opdracht gedetailleerd moeten beschrijven en de voortgang moeten controleren.

Is een medewerker gemotiveerd, maar twijfelt hij over zijn kunnen, overtuig hem dan dat hij het kan. Kan hij het wel, maar is hij minder gemotiveerd, overleg dan met hem hoe het werk het beste kan worden gedaan en vraag hem daarin zelf met suggesties te komen.

Persoonlijke aandacht
Wees betrokken. Informeer bijvoorbeeld naar hobby’s. Het naadje van de kous hoeft u niet te weten. Het gaat u er om dat u weet hoe iemand in elkaar zit en hoe hij zich privé ontplooit. U toont zo interesse en u komt meer te weten over zijn karakter, interesses en persoonlijke situatie. Die kennis kan nuttig zijn als zich problemen voordoen. En u ontdekt de verborgen talenten van uw medewerkers.

Doe eens iets extra’s
Een leuke activiteit is motiverend en draagt bij aan de teambuilding. Organiseer een leuk bedrijfsuitje door te gaan zeilen, of maak een mooie stedentrip. Denk ook aan kerstpakketten en zorg dat iemand in het bedrijf de verjaardagen bijhoudt. Met cursussen en opleidingen kan het personeel zich verder ontplooien.