Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Tips om met weerstand om te gaan - Leaufort Terug naar boven

Tips om met weerstand om te gaan

Terug naar HR gereedschappen

Herkennen van weerstand

Weerstand kan verschillende vormen aannemen. Sommige vormen zijn makkelijk te herkennen, andere moeilijker. Herkent u het volgende in uw organisatie?

  • Iemand draagt te veel details aan of vraagt om meer details;
  • ‘Ik heb geen tijd’ hoort u regelmatig;
  • Men opent de aanval, wordt snel kwaad of dreigt;
  • Medewerkers blijven stil, ze laten u uitspreken maar stemmen niet in;
  • ‘Er is toch geen probleem?’, terwijl uit houding en gedrag het tegendeel blijkt.

Tips om met weerstand om te gaan

De weerstand is herkend. Maar hoe er mee om te gaan? Essentieel bij het reageren op weerstand is dat u als leidinggevende eerst achterhaalt wat de oorzaak van de weerstand is en om erachter te komen wát medewerkers als oneerlijk of bezwaarlijk ervaren. Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende tactieken om met weerstand om te gaan:

  1. Benoemen: zeg dat u weerstand voelt.
  2. Erkennen: laat merken dat u begrijpt dat de ander weerstand voelt.
  3. Bevragen: vraag naar de bezwaren.
  4. Meebewegen: geef gelijk aan de bezwaren van de ander, vergroot ze. Dit leidt tot inzicht bij de medewerker.

Het voordeel van weerstand

Tot slot kunt u als leidinggevende profiteren van de weerstand die een medewerker toont. Medewerkers weten vaak precies wat goed loopt binnen de organisatie en wat beter kan. Medewerkers die weerstand bieden tegen een verandering doen dit bijvoorbeeld omdat ze vinden dat het niet de juiste verandering is. Praat met hen om erachter te komen hoe zij vinden dat het beter kan en leer van hun inzichten.

Meer weten?

Dit artikel is een onderdeel van het boek ‘Woningcorporaties – meer met mensen, minder met stenen’. Benieuwd? Klik hier voor meer informatie.