Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Succesvol werken in (project) teams - Leaufort Terug naar boven

Succesvol werken in (project) teams

Terug naar Praktijk / Thema's

We leven in een tijd waarin sterke concurrentie, veel nieuwe (technologische) kennis en complexe omgevingen aan de orde van de dag zijn. Veel bedrijven hebben de werkstructuur aangepast om hiermee om te gaan en werken met snel acterende, kortdurende projectteams. Medewerkers van verschillende afdelingen en vaak ook verschillende ondernemingen werken voor een korte periode zeer intensief samen om een goed eindproduct neer te zetten.

De uitdaging is om projecten goed te laten verlopen en binnen korte tijd tot een succesvol einde te brengen. Dit terwijl de teamleden elkaar nauwelijks kennen en weten dat zij enkel tijdelijk samen hoeven te werken. Een helder projectplan en goed management zijn belangrijk. De hechtheid van het team wordt echter vaak vergeten.

Leden van een hecht team hebben namelijk het gevoel dat zij bij elkaar horen, zij communiceren intensiever en werken meer samen. Dit kan direct leiden tot een hogere kwaliteit van het werk en uiteindelijk tot een efficiënt project (binnen budget, tijd en dat voldoet aan kwaliteitseisen), tevreden klanten, economische voordelen voor de organisatie en een sterke positie in de markt.

Wat zijn elementen van een hechte sfeer in een team?

Hechtheid heeft een taakgericht en een sociaal aspect. Teamleden zijn gericht op het behalen van gezamenlijke groepstaken en doelen. Anderzijds voelen zij een interpersoonlijke aantrekkingskracht tot de (leden van) het team. Beide vormen leiden ertoe dat teamleden een gezamenlijke oriëntatie hebben en graag willen functioneren in het team.

Daarnaast zijn er nog een aantal zaken erg belangrijk voor een hecht team. Bij samenwerking is bijvoorbeeld vertrouwen een kernbegrip: de teamleden hebben een gezamenlijke belangstelling en ondersteunen elkaar. Dit zal ervoor zorgen dat een sterke positieve werksfeer behouden blijft tijdens de projectduur.

Vertrouwen is verder afhankelijk van de vraag of teamleden zich kwetsbaar op willen stellen, hun kennis en ervaringen willen delen en met elkaar willen interacteren. Teamleden moeten zich daarvoor veilig genoeg voelen om te zeggen wat zij willen, zonder bang te zijn voor negatieve consequenties. Dit gevoel wordt ook wel psychologische veiligheid genoemd.

Taakconflict, oftewel meningsverschillen in het team, kunnen tevens positief bijdragen aan de hechtheid. Vooral het overkomen van meningsverschillen zorgt voor een geklaarde lucht en een open sfeer. Elk teamlid moet het gevoel hebben anderen te kunnen confronteren, zijn of haar mening te kunnen uiten en hierbij te weten dat er geen negatieve consequenties aan verbonden zijn (zoals ruzie of verdeeldheid).

Hoe zorgt u voor een hechte sfeer?

  • Accepteer elkaar en wees duidelijk. De teamgenoten zijn immers bij elkaar omdat iedereen over complementaire kwaliteiten beschikt. Een optimaal resultaat is dus alleen te bereiken mét elkaar. Geef elkaar regelmatig complimenten en constructieve feedback.
  • Vat samen. Breng tijdens vergaderingen de regel in dat degene die het woord wil overnemen, eerst zorgt voor een korte samenvatting van hetgeen de vorige spreker heeft verteld. Hierdoor is er ruime om elkaars perceptie te leren kennen en oprecht te luisteren naar anderen. Een prettige bijkomstigheid is dat, indien er een discussie ontstaat, deze op inhoudsniveau plaatsvindt in plaats van emotieniveau.

Bron: Simone van den Burg, Psycholoog / Consultant bij Leaufort (download rapport)