Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Stijging burn-out onder jongeren - Leaufort Terug naar boven

Stijging burn-out onder jongeren

Terug naar Nieuws

Steeds meer jongeren krijgen aan het begin van hun carrière te maken met een burn-out. Recent onderzoek laat zien dat de burn-out klachten toenemen bij jongeren in de leeftijdsgroep 20-35 jaar. Wanneer iemand een partner en kinderen heeft, komt een burn-out minder vaak voor. Zo hebben volgens het CBS in november 2016 1 op de 6 alleenstaanden burn-outklachten en 1 op de 9 werknemers met partner en kinderen.

Burn-out ratio, burn-out jongeren

Oorzaken burn-out

De crisis speelt een belangrijke rol bij de toename van burn-out, volgens onder andere TNO en het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. Momenteel heerst er veel baanonzekerheid en met name voor jongeren is het moeilijk om een vast contract te krijgen. Zij werken met veel tijdelijke contracten en moeten zich voortdurend bewijzen; dat levert onevenredig veel stress op.

Werk en privé combineren

Ook de scheidslijn tussen werk en privé wordt steeds vager en de druk in het privéleven is met name bij jongeren flink toegenomen, waardoor zij het werk minder aan kunnen. Waarschijnlijk zijn internet, mobiele telefoon en social media hierbij belangrijke factoren, omdat men continu in contact staat met anderen. Daarnaast worden mensen overladen met grote hoeveelheden informatie en allerlei keuzemogelijkheden. Het kost veel energie om hieruit de juiste informatie te filteren en gefocust te blijven.

 

Meer lezen over burnout? Klik hier 

Benieuwd naar onze burn-out programma’s? Lees hier meer

 

Bronnen:

TNO, Persbericht juni 2013

CBS, 2012

NCvB, Beroepsziekten in cijfers 2012