Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Solliciterende manager kwettert - Leaufort Terug naar boven

Solliciterende manager kwettert

Terug naar Nieuws

Ze praten te veel, hebben een te groot ego en weten te weinig van het bedrijf waar ze solliciteren. Het lijken beginnersfouten, toch zijn het de valkuilen waar veel door de wol geverfde managers tijdens een sollicitatiegesprek intuinen.

Dit schrijft Managers Online op basis van een wereldwijd onderzoek onder 212 consultants van het executive searchbureau Korn/Ferry.

Spraakwaterval

Meer dan eenderde van de ondervraagde recruiters vindt een spraakwaterval van een sollicitant op topniveau een indicatie dat de persoon in kwestie niet de juiste man op de juiste plaats is. Daarnaast doen een te groot zelfvertrouwen en weinig kennis over het bedrijf de alarmbellen bij recruiters rinkelen.

Bedenktijd

Leidinggevenden die bedenktijd vragen nadat hen een baan is aangeboden, zouden de nieuwe werkgever bovendien niet te lang op de proef moeten stellen. Hooguit een week is de gemiddelde recruiter bereid te wachten op een bevestiging, langer dan dat vinden de meesten onacceptabel. Eenderde van de recruiters vindt zelfs een week te lang.