Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Sollicitatiecode voor Kamerleden - Leaufort Terug naar boven

Sollicitatiecode voor Kamerleden

Terug naar Nieuws

Als het aan de de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) ligt, hanteren ook politieke partijen bij het rekruteren van Kamerleden de Sollicitatiecode.

Door het gebruik van deze Code kunnen eventuele misstanden worden voorkomen. De Code kan als uitgangspunt fungeren bij het aanstellen van Kamerleden. Deze code dwingt namelijk organisaties tot het vooraf nadenken over de procedure voor de werving en selectie ter vervulling van vacatures. Zo is in de Code opgenomen dat kandidaten aan een organisatie de informatie dient te verschaffen die deze nodig heeft om een waar en getrouw beeld te krijgen van de geschiktheid van de sollicitant voor de functie. Indien er achteraf discussie ontstaat, zoals recent bij een aantal PVV Kamerleden, kan, eventueel zelfs juridisch, worden teruggegrepen worden op deze uitgangspunten.

Het rekruteren vindt nu echter vooral door een permanente scoutingcommissie plaats, die eerder dit jaar wel aangaf te bevragen op integriteit, om serieuze referenties vraagt en deze ook natrekt, maar een diepgaande antecedentenonderzoek of andere vorm van pre-employment screening vindt echter niet plaats.

De NVP Sollicitatiecode bevat basisregels die organisaties en sollicitanten, ook naar oordeel van Leaufort Werving en selectiebureau, in acht behoren te nemen bij de werving en selectie ter vervulling van vacatures. Het doel van de Code is een norm te bieden voor een transparante en faire werving en selectieprocedure.

NVP Sollicitatiecode bepleit een heldere en gestandaardiseerde procedure voor de werving en selectie. Het is onwenselijk dat er tussen de verschillende politieke partijen verschillende sollicitatieprocedures worden gehanteerd en dat de ene partij in de procedure wel aan screening doet en een andere partij niet.