Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Sollicitatie als waardebepaling - Leaufort Terug naar boven

Sollicitatie als waardebepaling

Terug naar Nieuws

Ruim een derde van de werknemers solliciteert wel eens om zijn eigen marktwaarde te bepalen en om er achter te komen wat werkgevers willen.

Ergens solliciteren, puur om te kijken of je door de selectie komt en daarmee je marktwaarde bepalen. 37 procent van de 1021 ondervraagde werknemers geeft aan dit wel eens te doen. Tien procent doet het zelfs regelmatig.

Vooral mannen

Het zijn vooral mannen die graag hun marktwaarde achterhalen, 43 procent tegenover 29 procent vrouwen. Ook de frequentie is hoger: 15 procent van de mannen heeft meer dan eens met dit doel gesolliciteerd, onder vrouwen is dit 4 procent. Mensen die solliciteren om hun marktwaarde te bepalen zijn relatief vaak middelbaar of hoger opgeleid en boven de 30 jaar oud.

Positief resultaat

Voor ruim driekwart van de werknemers biedt de sollicitatie om de marktwaarde te bepalen het gewenste resultaat. Zij hebben het gevoel beter op de hoogte te zijn van hun marktwaarde na de sollicitatie.

Een meerderheid van de werkende Nederlanders is niet alleen beter op de hoogte van de eigen marktwaarde, maar is ook nog positief verrast. Zo blijkt 44 procent positief verrast te zijn door de uitslag terwijl slecht 12 procent er meer van had verwacht.

Vrouwen blijken bescheidener dan mannen en solliciteren minder vaak om hun marktwaarde te bepalen. Zij zijn echter wel veel vaker positief verrast dan mannen als ze wel om die reden solliciteren. Voor slechts 6 procent is de uitslag negatief, 60 procent is positief verrast. Van de mannen is slechts een derde positief verrast. Voor 16 procent val de uitkomst zelfs tegen.

Opportunistische mannen en bescheiden vrouwen

De reden achter dit grote verschil kan zijn dat mannen opportunistischer zijn en vaker functies boven hun niveau solliciteren. Het kan uiteraard ook zijn vrouwen zichzelf eerder en hun kwaliteiten onderschatten.