Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Sociale media in recruitmentsystemen - Leaufort Terug naar boven

Sociale media in recruitmentsystemen

Terug naar Nieuws

Goede integratie van Sociale media gemist in recruitmentsystemen

Een goede sociale media integratie in werving en selectie-systemen wordt nog veel gemist door werkgevers. Meer dan een derde van de gebruikers van deze systemen geeft aan dat zijn of haar huidige systeem daar niet geschikt voor is. Dit blijkt uit het eerste Nederlandse grootschalige onderzoek onder 440 personen.

Efficiency staat voorop

Recruitmentsystemen worden steeds strategischer ingezet door werkgevers en krijgen ook een steeds groter aandeel in het budget. De belangrijkste reden voor werkgevers om met een dergelijk systeem te werken blijkt dat dit gebeurt uit efficiency overwegingen. Dit gevolgd door het beheersbaar maken van procesoptimalisatie. Argumenten als klant(kandidaat) vriendelijk, meer resultaat halen en beter meten blijken duidelijk minder zwaarwegend. Hiermee lijkt de aanschaf van een recruitmentsysteem om werving en selectie efficiënter te maken belangrijker dan het aannemen van ‘betere mensen’.

Veel behoefte aan integratie met social media

Recruitmentsystemen kennen doorgaans veel functionaliteiten. Van de twintig functionaliteiten die in het onderzoek zijn gedefinieerd worden er door de respondenten gemiddeld 7,7 frequent gebruikt. Waar opvallend veel behoefte aan is, is de integratie met social media. Uit het onderzoek blijkt dat dit nog achter blijft. Slechts 28 procent geeft aan dat zijn of haar huidige recruitmentsysteem daar (zeer) geschikt voor is, 35 procent vindt het eigen systeem daarvoor (zeer) ongeschikt. Afgaande op de antwoorden op de open vraag naar toekomstige ontwikkelingen moet dat wel veranderen. Meer dan een derde ging over meer koppelingen met en betere integratie met sociale media.