Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Salarisonderhandelingen vereisen humor en assertiviteit - Leaufort Terug naar boven

Salarisonderhandelingen vereisen humor en assertiviteit

Terug naar Nieuws

Met humor sleept u meer geld (of vrije tijd) in de wacht

Wie met zijn baas onderhandelt over zijn salaris kan baat hebben bij humor en assertiviteit. Voordat u begint met de onderhandelingen moet u zich afvragen wat u wilt: meer vrije tijd of meer geld.

Ook is het zinvol u af te vragen wat er overblijft van het brutosalaris. “’Brutobedrag` is een net woord voor `misleiding`. Een dertiende maand is een sigaar uit eigen doos, want de baas houdt dat bedrag gedurende twaalf maanden in van het salaris. Een winstuitkering klinkt ook mooier dan die is. Van de winst worden namelijk eerst nogal wat kosten afgetrokken, en het restje wordt verdeeld over alle wereldwijde werknemers van het bedrijf.

Humor

Als u begint met onderhandelen kunt u het ijs breken met een opmerking als `doe mij maar twee ton en een slof sigaretten, dan praten we nergens meer over`. Humor kan bovendien goed van pas komen bij pogingen om te imponeren, de `tegenstander` als het ware uit te putten en uiteindelijk een zo gunstig mogelijke deal te sluiten.