Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Salaris belangrijkste reden om baan te kiezen - Leaufort Terug naar boven

Salaris belangrijkste reden om baan te kiezen

Terug naar Nieuws

54 procent van de (potentiƫle) Nederlandse beroepsbevolking vindt salaris de belangrijkste reden om voor een werkgever te kiezen. Inhoudelijk interessant en uitdagend werk zijn steeds minder doorslaggevend, zo blijkt uit analyses van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) onder 20.000 respondenten die representatief zijn voor de (potentiƫle) Nederlandse beroepsbevolking.

Over de hele linie stelt de Nederlander in het afgelopen jaar 11 procent minder eisen ten aanzien van werk en werkgever in vergelijking met 2011.

Minder eisen door verslechterde baanperspectief

Net als in voorgaande jaren is salaris het belangrijkste aspect in de keuze voor een werkgever. Naast salaris behoren ook een goede werksfeer, een vast contract, een acceptabele reistijd en inhoudelijk interessant werk tot de vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor een (nieuwe) werkgever. Hoewel de top vijf al drie jaar op rij onveranderd is, hebben alle aspecten ten opzichte van 2011 aan belang ingeleverd. In 2012 is het aantal pullfactoren, de redenen om voor een werkgever te kiezen, met 11 procent gedaald.

Een andere opvallende uitkomst is het feit dat na 2007 de werkbeleving aan terrein heeft verloren en plaats heeft gemaakt voor zekerheid in de vorm van een vast contract. In 2007 vond 54 procent van de Nederlanders inhoud van het werk een belangrijke pullfactor, in 2012 is dat gehalveerd naar 27 procent. Ook de uitdaging van het werk is minder belangrijk geworden: voor de kredietcrisis vond 43 procent uitdagend werk van belang, momenteel geldt dat voor nog maar 26 procent.

Bron: AGO