Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Reacties via vacaturesites hoger dan verwacht - Leaufort Terug naar boven

Reacties via vacaturesites hoger dan verwacht

Terug naar Nieuws

Geschikte vacatures worden vooral gezocht en gevonden op vacaturesites, daarna zoeken geïnteresseerden op de website van het bedrijf naar meer informatie. Uiteindelijk solliciteert men het liefst door een CV en sollicitatiebrief per e-mail te sturen (37 procent).

Dat blijkt uit kwantitatief onderzoek naar de daadwerkelijke respons op vacatures via vacaturesites onder bijna 3000 bezoekers van vacaturesites. Aanleiding voor het onderzoek was het feit dat aantoonbaar rendement op investeringen noodzakelijker is dan ooit, en dat geldt net zo goed voor de werving van nieuw personeel.

Andere kanalen

De onderzoekers concluderen hieruit dat een groot gedeelte van de respons van vacaturesites niet rechtstreeks via vacaturesites zelf verloopt, maar veelal ook via andere kanalen. Na het solliciteren per e-mail is het gebruik van de sollicitatiebutton op een vacaturesite het populairst (34 procent). Solliciteren middels een brief of per telefoon gebeurt nauwelijks meer.

Respons meten

Je merkt dat organisaties zich door de recessie meer en meer afvragen of de verschillende wervingskanalen wel voldoende opleveren. Het zuiver meten van respons van vacaturesites is van groot belang en behelst meer dan vaak gedacht. Dit onderzoek toont aan dat veel sollicitaties die via e-mail bij een organisatie binnenkomen ook op het conto van een vacaturesite gezet kunnen worden. Veel organisaties houden hier geen rekening mee. Tot op heden hadden we hier zelf ook zeer beperkt zicht op. Dit onderzoek maakt duidelijk dat vacaturesites zichzelf daarmee tekort doen.” , aldus de onderzoekers.

Onduidelijk

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat organisaties vaak aan de kandidaat zelf overlaten hoe hij/zij wil solliciteren. Kandidaten kiezen dan vaak voor de e-mail omdat ze denken dat dit bij de werkgever ‘beter’ overkomt. Veel organisaties geven in hun vacatures niet duidelijk aan op welke manier ze een sollicitatie willen ontvangen. “Zeker in een tijd waarin een organisatie wil meten wat iedere euro oplevert is het verstandig om dit juist wel te doen. Alleen op die manier kun je de respons op een vacature goed meten en je investeringen in recruitmentmedia op de juiste wijze waarderen.”

Leaufort werving en selectiebureau heeft vanwege haar specialisatie wel veel rechtstreekse sollicitaties. Mensen uit de vakgebieden die wij bedienen weten ons goed te vinden. Daarbij komt dat wij flink investeren in zoekoptimalisatie en met de meeste termen op dit gebied, op pagina één van de grootste zoekmachine Google staan.