Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Personeel ontevreden over doorgroeikans - Leaufort Terug naar boven

Personeel ontevreden over doorgroeikans

Terug naar Nieuws

Werk is voor veel mensen een manier om inkomen te vergaren, maar ook een manier om zich te ontplooien. Deze combinatie bepaalt voor een groot deel de werktevredenheid.

In de praktijk blijkt dat veel werknemers geen concreet ontwikkelingsplan voor ogen hebben voor de komende vijf jaren.

Uit de Randstad Werkmonitor komt naar voren dat de helft van de onderzochte werknemers geen plan heeft. Een derde heeft wel enigszins een idee, maar weet niet precies hoe ze hun doel moeten stellen en hoe ze dat vervolgens zouden moeten verwezenlijken.

Nieuwe uitdaging

De behoefte aan nieuwe stappen is er wel degelijk. Iets meer dan de helft van de werknemers is toe aan een ‘nieuwe uitdaging’.

De ontevredenheid over doorgroeimogelijkheden wil overigens niet zeggen dat werknemers problemen met hun werkgever hebben. Met name over de eigen functie en de sfeer op het werk valt er minder te klagen, zo stellen de Randstad-onderzoekers vast.

Eigenlijk zijn ze best tevreden met de baas. Vier op de vijf werknemers zijn tenminste ‘enigszins tevreden’. Tweederde gaat zelfs met plezier naar het werk. Dat betekent niet dat men het anderen per definitie zou aanraden om ook voor hun werkgever te kiezen. Een minderheid van de geënquêteerde medewerkers raadt het af om voor hun bedrijf te gaan werken. Dat zou een gevolg kunnen zijn van het gegeven dat een vijfde van de werknemers vindt dat de werkgever onvoldoende aandacht aan hen besteedt.

Een ander terrein waar werkgevers nog wat aan zouden kunnen doen, is de interne communicatie, zo komt naar voren uit het onderzoek.

Bron: het Financieele Dagblad