Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Oudere werknemer zeer gemotiveerd - Leaufort Terug naar boven

Oudere werknemer zeer gemotiveerd

Terug naar Nieuws

Daarnaast blijkt uit het Nationale Werkonderzoek ook dat ouderen plichtsbewuster zijn!

Arbeidsethos

Ouderen hebben een andere arbeidsethos dan jongeren. Zo werkt slechts een klein deel van de ouderen (2%) minder hard als de baas er niet is, tegenover ruim een op de tien jongeren. Of deze uitkomst samenhangt met een verhoging van de pensioenleeftijd is niet onderzocht.

Zo is bijna driekwart van de ouderen van mening dat het gewoon plicht is langer door te werken wanneer men door files later komt, bij jongeren is dit krap de helft.

Oudere werknemers zijn tevredener met hun werk dan jongeren. In de leeftijd 55-65 geven zij hun baan gemiddeld een 7,4 en 65-plussers beoordelen hun baan met een 8,1. Jongeren in de leeftijdscategorie 25-30 geven hun baan een minder dan een zeven.

Waardering

De respondenten (53%) voelen zich ook gewaardeerd door de werkgever. Het gevoel gewaardeerd te worden leeft over het algemeen meer bij ouderen dan bij jongeren. Hoe dichterbij het pensioen, hoe groter dit gevoel. Opvallende uitzondering op deze trend is de leeftijdsgroep 15 – 25. Zij voelen zich het meest gewaardeerd (60%).

Het Nationale Werkonderzoek 2010 wordt jaarlijks herhaald, zodat ook de ontwikkeling van de werkbeleving van Nederlanders in kaart wordt gebracht. Iedereen kan deelnemen via http://hetnationalewerkonderzoek.nl. Dit jaar waren er tot nu toe ruim twintig duizend deelnemers.