Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Organisaties hebben beperkt zicht op wervingskosten - Leaufort Terug naar boven

Organisaties hebben beperkt zicht op wervingskosten

Terug naar Nieuws

Uit onderzoek blijkt, dat slechts 22 procent van de werkgevers inzichtelijk heeft wat het exact kost om een vacature te vervullen. 40 procent weet ongeveer wat de ‘cost-per-hire’ is en 40 procent heeft geen idee.

Door de economische crisis worden werkgevers veel kostenbewuster als het gaat om werving. De afgelopen jaren van krapte lag de focus op het binnenhalen van het schaarse talent. De kosten die het met zich meebracht waren minder van belang. P&O ‘ers die belast waren met werving hadden niet alleen weinig tijd om de kosten bij te houden, ze werden er ook niet op gestuurd. dat is in deze tijden natuurlijk wel anders.

Talent blijft zitten

Ondanks dat er minder vacatures zijn, is het werven van goede medewerkers nog niet makkelijker geworden. Door de onzekere economie blijven mensen zitten waar ze zitten. Werkgevers moeten dus nog steeds hun best doen om talent in beweging te krijgen, maar moeten het in veel gevallen wel doen met minder budget, Door de hele procedure over te laten aan een werving en selectie bureau ben je niet alleen kostenbewust bezig, maar kijk je vooral ook naar wat het oplevert. En dat staat vandaag de dag opeens een stuk hoger op de agenda van veel werkgevers.

Leaufort is zo’n werving en selectiebureau dat vooraf een duidelijk en transparant budget neerlegt, goede garanties biedt en kandidaten altijd pas presenteert, nadat er een volledig assessment in haar assessment center heeft plaatsgevonden.