Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Strategisch HR - Leaufort Terug naar boven

Strategisch HR

Een belangrijke functie van een strategie is het streven naar de continuïteit van de organisatie. Welke doelen wil een organisatie bereiken en welke koers kan zij daarbij varen? Vervolgens is het een uitdaging om de strategie te implementeren om zo de doelen te bereiken. In de praktijk blijkt dat het nastreven van een bepaalde strategie staat of valt met de inzet van mensen en middelen. Door de selectie en inzet van het juiste menselijk kapitaal kan men zich onderscheiden van de concurrentie.

Strategische personeelsplanning

Het strategisch belang van human resource management wordt steeds meer onderkend, maar in veel organisaties wordt de personeelsbezetting nog te vaak alleen onder de loep genomen voor korte termijn beslissingen. Juist nu, nu veel organisaties voor de uitdaging staan hetzelfde of meer te doen met minder mensen, is strategische HRM van belang.

Strategisch Human Resource Management kan gezien worden als het proces van het gericht op elkaar afstemmen van gedrag, kennis en ambities van mensen met de organisatiedoelstellingen om zo de continuïteit van de organisatie te waarborgen.

Mensen maken het verschil

Leaufort kan als sparringpartner van het management actief meebouwen aan een sterke organisatie d.m.v. strategisch HR advies. Leaufort helpt u bij het ontwikkelen van een manier van werken waarmee u kunt anticiperen op de toekomst. U kunt hierbij denken aan onderwerpen als:

  • HR-strategie aansluiten bij de doelen van de organisatie;
  • Zorgen voor meerwaarde van de HR-strategie voor de kernvragen van de organisatie;
  • Analyse van omgevingsfactoren;
  • Evaluatie belangrijkste organisatieprocessen;
  • Adviseren hoe mensen het verschil maken;
  • Ervoor zorgen dat mensen het verschil maken.

Het adviestraject wordt gebaseerd op resource based personeels- en organisatiestrategieën. Daarnaast worden actuele thema’s meegenomen zoals bijvoorbeeld competentiemanagement, talent management, diversiteitsmanagement en het Nieuwe Werken. Tijdens het traject wordt u begeleid door ervaren consultants die kennis op het gebied van bedrijfskunde met kennis op het gebied van organisatiepsychologie combineren.

Meer weten over Strategisch HRM?

Wilt u meer informatie over strategisch human resource management en wat Leaufort daarin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op en laat u informeren door een van onze consultants.