Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Management methode - Leaufort Terug naar boven

Management methode

Een management methode, er bestaat er niet één maar er bestaan veel verschillende management methodes en theorieën, welke allemaal tot doel hebben een organisatie zo goed mogelijk te laten presteren en aan te kunnen sturen. Eén van de eerste managementmethodieken en managementtheorieën zijn bedacht door Taylor.

Best practice in management methode

Sommige methodes hebben zich als effectiever bewezen dan anderen, deze worden best practices genoemd. Wanneer de juiste methode voor een bepaald project of vraagstuk wordt gekozen, is de kans op problemen of onvoorziene complicaties kleiner en het eindresultaat beter. Het is dus belangrijk voor organisaties om de best practices binnen de eigen branche te kennen.

Iedere organisatie is uniek; de best practice voor de ene organisatie is dus niet noodzakelijk ook goed voor een andere organisatie. Bij het invoeren van een managementmethodologie is het van belang deze aan te passen aan de behoeften en kenmerken van de organisatie. Het is goed om de context, randvoorwaarden en kritieke succesfactoren van de organisatie voor ogen te houden. Daarnaast is het van belang op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van de toegepaste managementconcepten.

Bekende managementconcepten die momenteel veel worden gebruikt zijn bijvoorbeeld performance management, het INK-model en de Balanced Score Card (BSC):

Performance management

Balanced Score Card

Het INK-model

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op via info@leaufort.nl of telefoonnummer 0418 573 650.