Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Ontwikkeling in werkplekkosten - Leaufort Terug naar boven

Ontwikkeling in werkplekkosten

Terug naar Nieuws

De mediane kosten per werkplek van facilitaire voorzieningen in Nederlandse kantoorgebouwen zijn in 2008 met 4 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit de NFC Index 2008, die begin deze week werd gepresenteerd. De facilitaire kosten per werkplek bedroegen vorig jaar 10.434 euro, een stijging van 432 euro ten opzichte van 2007.

De NFC Index, die dit jaar voor de zesde keer werd gepresenteerd, geeft een beeld van de jaarlijkse kostenontwikkeling van facilitaire voorzieningen in Nederland. De index is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ijkpunt voor kantoorhoudende organisaties bij de vaststelling van kaders voor facilitaire kosten en prestaties voor het volgende begrotingsjaar.

De grootste stijging in de index van 2008 komt voor rekening van de rubriek huisvesting. Deze steeg met maar 9 procent, wat neerkomt op een verhoging van 15 euro van de mediane huurprijs per m2 verhuurbaar vloeroppervlak. Dit wordt vooral veroorzaakt door een sterke stijging van de huurprijzen en een toename van de onderhoudskosten per werkplek. De omvang van de mediane kantoorplek kwam in 2008 uit op 18,5 m2 en bleef daarmee nagenoeg hetzelfde als in 2007.