Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Ontspannen op vakantie gaan - Leaufort Terug naar boven

Ontspannen op vakantie gaan

Terug naar Nieuws

Tips om ontspannen op vakantie te gaan en uitgerust weer terug te keren:

Vakantie relax
  1. Paar dagen eerder vrij. Neem voorafgaand aan je vakantie en na terugkomst nog één of twee dagen vrij. De dagen voor de vakantie kun je besteden om rustig toe te leven naar de vakantie. Na de vakantie is het fijn om te kunnen bijkomen van de reis en eventuele jetlag. Probeer gelijk weer een normaal slaapritme aan te nemen. Zo kun je weer helemaal uitgerust en ontspannen beginnen aan je eerste werkdag.
  2. Kies een vakantie uit waar jij je goed bij voelt. Voel je niet verplicht om de halve wereld af te reizen omdat iedereen dat doet. Wanneer je liever dicht bij huis blijft of een all-in vakantie boekt moet je dat gewoon doen. Niet iedereen is hetzelfde en je moet vakantie vieren op de manier die bij jou past.
  3. Begin op tijd met inpakken. Zet de koffer vast klaar en pak vast de zaken in die je in kunt pakken. Dit zorgt ervoor dat de dag voor je vakantie minder hectisch is.
  4. Neem zo weinig mogelijk elektronica mee. Maak je los van je smartphone en tablet. Ga eens een dag met een boek zitten en sluit je volledig af van de wereld. Het zal je verbazen hoe snel je dan tot rust komt.
  5. Maak de reis onderdeel van je vakantie. Het plezier begint met de reis. Doe het rustig aan en probeer er plezier aan te beleven. Wellicht zijn er onderweg al leuke plaatsen om even te stoppen, of kun je halverwege de reis een hotel boeken. Zeker met kinderen is het fijn om niet te lang achter elkaar te reizen.
  6. Maak een lijst met zaken die je mee wilt nemen. Zo voorkom je dat je die lijst steeds in je hoofd gaat bijhouden. Deze lijst kun je bovendien opslaan op je computer en bij de volgende vakantie weer gebruiken. Maak je hier verder niet teveel zorgen over. Behalve de essentiële zaken zoals geld, paspoorten en medicatie, kun je meestal alles wel krijgen op de plaats van bestemming.
  7. Zorg voor wat beweging op vakantie. Beweging zorgt ervoor dat je fit blijft en lekker in je vel terugkeert van de vakantie.

Fijne vakantie!

 

Bron: Stressplein