Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Leaufort werkt volgens NEN-ISO 10667-2 - Leaufort Terug naar boven

Leaufort werkt volgens NEN-ISO 10667-2

Wat beoogt Leaufort hiermee?

Voor Leaufort staat het leveren van kwaliteit met betrekking tot al haar diensten hoog in het vaandel, zo ook een effectieve levering van assessmentdiensten. Om dit te waarborgen hanteert Leaufort onder andere de nieuwe norm NEN-ISO 10667-2. Deze richtlijn draagt ertoe bij dat opdrachtgevers/deelnemers een gestandaardiseerde, geschikte en faire levering van assessments ontvangen.

Wat houdt dit in?

NEN-ISO 10667 is een internationale norm, opgesteld ten behoeve van kwaliteitswaarborging van procedures om mensen te beoordelen voor werkgerelateerde organisatiedoelen oftewel assessments.

De norm bestaat uit twee onderdelen; 10667-1 beschrijft de eisen voor de klant en 10667-2 beschrijft de eisen voor de dienstverlener. De normen zijn dus niet alleen opgesteld voor het assessmentbureau, maar ook voor de klant. De klant is verantwoordelijk voor eigen naleving van deel 1 van de norm.

Leaufort heeft in het licht van de norm haar assessmentproces geanalyseerd en waar nodig haar gedragscode en leveringsvoorwaarden aangepast.

Toepassingsgebied

De norm heeft betrekking op methodes en procedures voor assessmentdoeleinden op individueel-, groeps- en organisatieniveau, zoals persoonlijke ontwikkeling, teambuilding of fusies.

De norm beschrijft eisen met betrekking tot o.a.:

  • Keuze, integratie, implementatie en evaluatie van assessmentprocedures en -methodes;
  • Interpretatie van assessmentresultaten en daarop gebaseerde rapporten;
  • Behandeling en opslag van persoons- en assessmentgegevens;
  • Vereiste competenties en professionaliteit van mensen die betrokken zijn bij het assessmentproces;
  • Organisatiegerelateerde beslissingen (bv. training, teambuilding, inwijding in de organisatiecultuur of klimaat);
  • ISO bevat geen technische professionele standaards of specifieke vaardigheden voor assessoren.

Meer informatie?

Heeft u behoefte aan meer informatie over de norm, dan kunt u de drie samenvattingen bekijken. Deze beschrijven onder andere de belangrijkste verantwoordelijkheden van de dienstverlener (Leaufort), klant en deelnemer binnen de verschillende fases van het assessmentproces.