Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Motivatie onder druk door crisis - Leaufort Terug naar boven

Motivatie onder druk door crisis

Terug naar Nieuws

Een manager heeft deze dagen zijn handen vol aan het motiveren van zijn team. Net nu u dacht dat het niet erger kon worden dan dit, blijkt dat lange werkdagen, zorgen over de toekomst, onzekerheid en stress genadeloze klappen toebrengen aan de motivatie en productiviteit van werkenden.

In plaats van uit zichzelf extra hun best te doen om te voorkomen dat ze ontslagen worden, hebben ze meer dan ooit de steun en begeleiding van hun manager nodig om te blijven presteren en hun vertrouwen in de organisatie te behouden.

Vertrouwen

Het aantal werknemers dat loyaal is aan hun organisatie daalde het afgelopen jaar van 95 procent tot iets meer dan de helft. De betrokkenheid is – samen met het vertrouwen – met twaalf procent gedaald. Dat wijst erop dat de overlevers van een reorganisatie het moeilijk vinden zich effectief op hun werk te richten. Stress en zorgen rukken op: tweederde van de ondervraagden lijdt aan slaaptekort. Zeven van de tien zeggen dat ze ‘op´ zijn aan het eind van de werkdag. Bijna negen van de tien maken zich grote zorgen over de toekomst.

Financiële sector

Vooral mensen die werkzaam zijn in de financiële sector zijn veel gestresster dan een jaar geleden. Bijna acht van de tien moeten langere werkdagen maken en negen van de tien klagen over een steeds hogere werkdruk. Daarnaast krijgen ze te maken met zwaardere werkomstandigheden en uitgedunde teams en ook nog eens met de woede van het publiek. De stress die hierdoor ontstaat, verlichten ze met name met teveel eten en drinken na het werk.

Toppers

Het grote probleem voor ondernemingen is dat nou net de verkeerde mensen weg willen: de toppers met genoeg banenkansen. Dat is gevaarlijk voor elke branche, maar vooral financiële concerns zijn kwetsbaar als hun beste mensen vertrekken. Kennis is hier immers essentieel.

Vrouwen

Ontslagen en reorganisaties zijn aan de orde van de dag en blijken vernietigend voor de moraal en stressverhogend. Iedereen lijkt inmiddels onzeker over zijn/haar baan. 64 procent denkt erover zelf te vertrekken en 24 procent is al actief op banenjacht. Vooral vrouwen zijn geneigd op te stappen. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat vrouwen veel meer de voor- en nadelen van een baan tegen elkaar afwegen en sneller kiezen voor een goede balans met hun privéleven. Bovendien zijn vrouwen op hogere posities vaak getrouwd met mannen die ook goed verdienen, zodat ze veel meer vrijheid hebben in de keuze van een baan.