Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Minder ziekteverzuim door crisis - Leaufort Terug naar boven

Minder ziekteverzuim door crisis

Terug naar Nieuws

De economische crisis leidt bij 2 op de 5 werknemers tot extra stress. Bijna 70 procent rekent op weinig begrip van de werkgever wanneer zij te maken krijgt met een burn-out. Deze werknemers melden zich minder snel ziek wanneer zij last hebben van stressklachten.

Deze uitkomsten vermeldt privékliniek U-center, op basis van recent representatief onderzoek onder 800 werknemers.

Extra stress

Één van de oorzaken voor het ervaren van meer stress is het vaker moeten overwerken. Directeur behandeling bij U-center Ingrid Weijnen: ‘Werknemers moeten meer werk verzetten met minder mankracht. Hierdoor lopen zij zichzelf voorbij en ligt een burn-out op de loer.’

Vrouwen eerder burn-out

Vrouwen zitten dichterbij een burn-out dan mannen. Op een schaal van 1 tot 10 geeft tien procent van de vrouwen aan een 8 of hoger te scoren. Terwijl mannen vaker overwerken (32 procent tegenover 28 procent), geven zij een iets lager cijfer. Wel verwachten vrouwen eerder begrip te krijgen voor een eventuele burn-out dan mannen. Vrouwen ervaren meer gevolgen van dubbele belasting van gezin en werk.

Jongeren

Jongeren (tot 34 jaar) ondervinden de meeste crisisstress, gevolgd door de leeftijdscategorie 50 tot 65 jaar. ‘Jonge mensen vrezen (terecht) vaker voor hun baan. Ze denken vaak veel aan te kunnen en nemen dan ook veel hooi op hun vork. Burn-out is een veelvoorkomend probleem in deze categorie.’ Jongere werknemers lijken wel minder snel ongerust te zijn over de gevolgen van een burn-out (53 procent).

Bron: U-center / P&O Actueel