Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Meer CV's, minder kwaliteit - Leaufort Terug naar boven

Meer CV’s, minder kwaliteit

Terug naar Nieuws

Meer CV’s maken het vinden van geschikt personeel niet makkelijker; Goed personeel werven blijft vooralsnog moeilijk. Bijna tweederde van de organisaties heeft nog steeds moeite om goed gekwalificeerde kandidaten aan te trekken. Het aantal CV’s dat binnenkomt neemt weliswaar toe, maar de kwaliteit ervan daalt.

Een en ander blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO). Men ondervroeg professionals op het gebied van Personeel & Organisatie, Recruitment en Werving & Selectie naar hun ervaringen op dit moment. Slechts dertien procent van de ondervraagden gaf aan dat zij het aantrekken van personeel als veel makkelijker ervaren dan voor de economische crisis. Eén op de zes respondenten geeft zelfs aan dat het moeilijker geworden is om personeel te vinden. Zij zien het aantal CV’s veelal wel stijgen, maar de kwaliteit van de CV’s neemt volgens 38 procent van de ondervraagden af.

Geen luxepositie

Voor het komende jaar verwachten P&O-ers meer problemen met het binnenkrijgen van goede kandidaten dan met het afhandelen van het grote aantal CV’s. Het beeld dat recruiters in een luxepositie zitten en zich door stapels goede CV’s heen moeten worstelen, wordt door deze cijfers tegengesproken. Bijna driekwart van de ondervraagden ervaart niet dat het aantal binnenkomende CV’s de recruitmentafdeling onder druk zet.

Doelgroepkennis

Leaufort werving en selectiebureau onderschrijft de uitkomsten van het onderzoek Er komen veel meer reacties dan een jaar geleden, maar de kwaliteit is daarvan is relatief lager. Door deze toename neemt de druk op de organisatie toe. Echter doordat er gemiddeld minder vacatures zijn en zaken steeds beter geautomatiseerd worden, blijft de druk nog relatief beperkt. “De echte uitdaging ligt in het komende jaar om de moeilijk invulbare vacatures, de bedrijfskritische vacatures, te vervullen. Gekwalificeerd talent is momenteel moeilijk in beweging te brengen op de arbeidsmarkt. Werkgevers zullen daarom vooral slimmer en doelgroepgerichter moeten gaan werven. Investeren in doelgroepkennis zoals wij dat al jaren doen is daarbij onontbeerlijk.”