Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Loopbaanonderbreking negatief effect op beloningen - Leaufort Terug naar boven

Loopbaanonderbreking negatief effect op beloningen

Terug naar Nieuws

Het onderbreken van de loopbaan of het nemen van een sabbatical heeft een negatief effect op de beloningen van werknemers. Dit blijkt uit diverse onderzoeken. Daarmee zijn niet alleen leeftijd en opleiding verantwoordelijk voor de beloningseffecten van werknemers.

Uit het onderzoek van Becker uit 1962 bleek al dat het menselijk kapitaal van belang is voor de beloningen. Volgens Becker speelt het ontwikkelen van vaardigheden en het investeren daarin een belangrijke verklarende rol bij het werk dat wordt gedaan en het inkomen dat wordt vergaard. Het menselijke kapitaal neemt toe als er langer of meer opleidingen zijn gevolgd, maar ook tijdens het uitoefenen van een bepaald beroep.

Wie een sabbatical inplant of een loopbaan om andere reden onderbreekt loopt een gat in het cv op. Dit heeft effect op de beloning van een werknemer. Vooral vrouwen en lageropgeleiden ondervinden negatieve gevolgen van werkonderbrekingen. Andere factoren zoals leeftijd en opleiding hebben echter een nog veel sterker effect op de loonvorming.

Bron: Managersonline.nl