Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Loopbaanbegeleiding - Leaufort Terug naar boven

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding; terugverdiend binnen een half jaar

Loopbaanbegeleiding levert u het volgende op:

  • Effectieve doorstroom: u weet wat u nu en in de toekomst in huis heeft en kan realistisch en efficiënt plannen;
  • Kostenbesparing: u haalt eruit wat erin zit;
  • Duidelijkheid: u kent talenten en mankementen en weet wat u ermee kunt doen;
  • Zelfwerkzaamheid: uw medewerker wordt gestimuleerd en is betrokken.

Loopbaanbegeleiding: concrete mogelijkheden

Loopbaan begeleiding geeft u een helder beeld van de mogelijkheden die uw medewerker heeft en geeft u handvatten om de impasse te doorbreken. Wat doet u als een medewerker vastloopt in zijn of haar carrière? De medewerker en manager komen er samen niet uit en de oorzaken zijn vaak niet duidelijk. U weet dat er ingegrepen moet worden want u ziet het kwaliteitsniveau en prestatie flink teruglopen. Daarnaast worden de talenten van de medewerker niet meer effectief aangesproken en een en ander kan leiden tot frustratie of zelfs ziekteverzuim. Loopbaan begeleiding is de oplossing!

Door een arbeids- en organisatiepsycholoog van Leaufort wordt bij loopbaanbegeleiding met een objectieve kijk een scherpe, toegepaste analyse gemaakt van de persoon en de relevante omgevingsfactoren. Uw doelstellingen waarborgen wij gedurende het hele proces. Het resultaat van een loopbaantraject is dat uw medewerker zelf gestimuleerd is om verantwoordelijkheid voor de eigen loopbaan te nemen. Hij/zij heeft een grondig inzicht in eigen competenties, weet wat de knelpunten zijn en heeft samen met een psycholoog een plan gemaakt om deze op te lossen.

Een goed vormgegeven loopbaanbegeleidingtraject dient als basis voor huidige en toekomstige loopbaanstappen en is voor een aantal jaar te gebruiken. Het rapport kan tevens dienen als input voor een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Door loopbaan begeleiding aan te bieden aan uw medewerkers zal:

  • de efficiency verbeteren;
  • de prestaties hoger worden;
  • de doorstroom worden bevorderd.

Bent u benieuwd hoe een loopbaantraject er bij Leaufort uitziet? Lees meer over ons loopbaan traject.