Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Lichtpuntjes - Leaufort Terug naar boven

Lichtpuntjes

Terug naar Nieuws

De economische barometer mag dan op storm staan, toch zien bedrijven hier en daar nog wel een opklaring. De arbeidsmarkt is bijvoorbeeld meer ontspannen. Bedrijven verwachten dat het eenvoudiger wordt goede medewerkers te vinden. Ook is er in sommige sectoren, zoals de overheid en in delen van de zakelijke dientverlening nog sprake van groei. Vooral de wat kleinere organisaties (100 tot 200 medewerkers) verwachten groter te worden. Dat valt te concluderen uit onderzoek naar de toestand op de arbeidsmarkt.

De verruiming op de arbeidsmarkt stemt met name industriƫle bedrijven wat optimistischer. Technisch personeel blijft overigens zeer gevraagd, ongeacht de crisis. Ook in 2008 had de helft van de organisaties nog moeite geschikt personeel te vinden, nauwelijks minder dan in 2007.

Vergeleken met begin 2008 valt de onderzoekers verder op dat veel organisaties beleid hebben ingevoerd op het gebied van kennismanagement (45 procent, was 37 procent), opleidingen voor nieuw personeel (65 procent, was 59 procent), medewerkerloyaliteit (42 procent, was 36 procent) en samenwerking met externe partijen (46 procent, was 38 procent).

Managers in het bedrijfsleven geven aan dat ze in de komende jaren nadrukkelijk willen investeren in de kwaliteit en de motivatie van het zittende vaste personeel. Extra investeringen in opleidingen, kennismanagement en binding van medewerkers is volgens de meeste respondenten nodig om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan.