Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Leaufort voert normen NEN-ISO 10667 in - Leaufort Terug naar boven

Leaufort voert normen NEN-ISO 10667 in

Terug naar Nieuws

In verschillende branches worden normen gehanteerd om o.a. kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen. Echter de naleving van normen wil niet zeggen dat het beoogde niveau ook werkelijk gewaarborgd wordt. Er zijn bedrijven die voldoen aan normen, maar in werkelijkheid onvoldoende kwaliteit leveren.

Toch vindt Leaufort het belangrijk om normen te hanteren als waarborging van de kwaliteit. Daarom past Leaufort recentelijk de norm NEN-ISO 10667-2 ten behoeve van assessments toe. Zoals bij alle geformaliseerde normen, kunnen bij deze norm echter ook een aantal kanttekeningen geplaatst worden. Ten eerste is de norm naast de dienstverlener ook gericht op de klant; er wordt een samenwerking tussen beide verwacht om op die manier een effectieve dienst te leveren. Dit wil zeggen dat de dienstverlener om te voldoen aan de normen afhankelijk is van de klant. Men kan zich afvragen of dit de beoordeling van het al dan niet voldoen van een bedrijf aan de normen niet bemoeilijkt. Verder impliceert deze samenwerking dat de klant voldoende capaciteiten en kennis van assessments moet hebben om te begrijpen wat er van hen wordt verwacht en deze rol op een juiste manier in te vullen. Het is de vraag of dit in de dagelijkse praktijk een reële verwachting is.

Ondanks bovenstaande kritische notes heeft het hanteren van normen belangrijke voordelen, zoals:

  • traceerbaarheid van informatie en werkzaamheden
  • de kwaliteit van diensten
  • het goed organiseren van processen
  • het verdelen van taken en bevoegdheden
  • het scherp in kaart hebben van procedures en documentatie

Dit alles leidt tot een verdere professionalisering van onze organisatie. Het is belangrijk om als assessmentbureau zelf (en als buitenstaander) kritisch te blijven op de kwaliteit en het proces continu te analyseren en te verbeteren. Normen kunnen hierbij een mooie basis vormen. Leaufort neemt dan ook haar professionele verantwoordelijkheid, zodat opdrachtgevers en deelnemers een gestandaardiseerde, geschikte en faire levering van assessments ontvangen.

Meer inhoudelijke informatie kunt u lezen op de pagina over de norm NEN-ISO 10667.