Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Leaufort verrijkt assessments met nieuwe techniek - Leaufort Terug naar boven

Leaufort verrijkt assessments met nieuwe techniek

Terug naar Nieuws

Ondanks het feit dat een hoger matchingspercentage en een lager verloop gerealiseerd kunnen worden door het gebruik van een assessment, maakt minder dan een derde van de recruiters hier tijdens het selectieproces daadwerkelijk gebruik van. Critici twijfelen aan de objectiviteit en betrouwbaarheid van assessments; een verklaring voor dit lage aantal?

Na een periode van oriëntatie en onderzoek op het terrein van neuropsychologie, zijn de uitkomsten opmerkelijk te noemen. Leaufort zet een unieke combinatie in van conventionele- en onconventionele testmethodes, om uitspraken over de geschiktheid van een persoon en/of de ontwikkelbaarheid van diens competenties op een krachtige en betrouwbare wijze te onderbouwen. Dit houdt in dat zij aan de psychologische- en capaciteitentests nu neuropsychologische tests hebben toegevoegd als onderdeel van het assessment. Bij neuropsychologische tests moet u denken aan tests die de hogere, complexe processen van de hersenen nauwkeurig meten en welke de basis vormen voor de executieve taken (zoals plannen, aandacht, concentratie) die essentieel zijn voor o.a. competenties behorende bij managementfuncties.

“Door het toevoegen van neuropsychologische tests kan zowel uitspraak worden gedaan over de beheersing van competenties als over de aanleg hiervoor, los van storende factoren zoals sociale wenselijkheid”, aldus drs. Paulien van Bilsen (Psycholoog/Consultant, Leaufort). De combinatie van conventionele, psychologische tests en neuropsychologische tests, leveren dus een werkelijke verrijking en verdieping van de assessments op die Leaufort afneemt.