Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Langer trouw aan werkgever door crisis - Leaufort Terug naar boven

Langer trouw aan werkgever door crisis

Terug naar Nieuws

Eén op zes werknemers blijft door de economische crisis langer bij de huidige werkgever dan normaliter het plan was. Voor bijna tweederde van de werknemers is dat niet het geval. Ook zal driekwart van de Nederlandse werknemers na afloop van de kredietcrisis niet snel op zoek gaan naar een andere baan. Dit blijkt uit cijfers van het Arbeidsmarkt Gedrags Onderzoek. Slechts zeven procent van de werknemers gaat na de kredietcrisis snel op zoek naar een nieuwe baan.

Beperkt sprake van ‘schijnloyaliteit’

Voor het overgrote gedeelte van de Nederlandse werknemers heeft de kredietcrisis geen invloed op de blijfduur bij de huidige werkgever. De meeste werknemers zijn net zo loyaal aan hun werkgever als onder normale economische omstandigheden. Voor 17 procent van de werknemers is de economische crisis juist wel een reden om langer bij de huidige werkgever te blijven. Deze vorm van schijnloyaliteit, verklaart voor een deel de lagere arbeidsmarktactiviteit van de Nederlandse beroepsbevolking en het feit dat P&O’ers nog steeds veel moeite ervaren met het invullen van vacatures.

De economische situatie maakt dat ik langer bij mijn huidige werkgever blijf dan dat ik anders van plan was:
Helemaal niet mee eens 40%
Niet mee eens 25%
Neutraal 19%
Mee eens 13%
Helemaal mee eens 3%

Einde crisis geen reden tot direct vertrek

Bij slechts zeven procent van de Nederlandse werknemers zal het einde van de crisis het startschot betekenen om snel op zoek te gaan naar een andere baan. Voor driekwart van de ondervraagden heeft het einde van de crisis geen effect op hun arbeidsmarktactiviteit. “Veel werkgevers gaan ervan uit dat door de economische crisis werknemers nauwelijks durven te veranderen van baan. Een crisis wordt dan aangegrepen om bepaalde ‘onvriendelijke’ maatregelen door te drukken. Uit dit onderzoek blijkt dat je niet zomaar die relatie mag leggen”, al dus Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group. “Daarbij is het niet vanzelfsprekend dat je makkelijk de vrijgekomen functies opnieuw weet in te vullen. Talent blijft schaars, al is deze crisis wel een kans voor elke werkgever die een talentpool wil aanleggen”.

Na afloop van de kredietcrisis ga ik heel snel op zoek naar een andere baan:
Helemaal niet mee eens 50%
Niet mee eens 26%
Neutraal 18%
Mee eens 4%
Helemaal mee eens 2%