Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Kredietcrisis houdt mensen niet op hun plaats - Leaufort Terug naar boven

Kredietcrisis houdt mensen niet op hun plaats

Terug naar Nieuws

Je zou verwachten dat de onzekerheid op de financiële markt voor veel werknemers reden is om bij de huidige werkgever te blijven. Uit een peiling van plezieropjewerk.nl blijkt echter dat de mobiliteit onder werknemers even groot is als in voorgaande jaren.

Ook uit CBS-cijfers blijkt dat het aantal banen stijgt en dat de werkeloosheid in Nederland nog steeds daalt. Het aantal vacatures neemt weliswaar af, maar dat wordt voornamelijk veroorzaakt door de mindere arbeidsgelegenheid in de financiële sector. Voor de komende jaren wordt zelfs een stijging van het aantal vacatures en een krappe arbeidsmarkt voorspeld waarbij werknemers het voor het kiezen zullen hebben.

Bankenwereld

Enig uitzondering zijn de werknemers in de financiële sector zelf die zich zorgen maken over de stabiliteit van hun werkgever. Nu gerenommeerde collega’s in Amerika het loodje hebben gelegd en ook Nederlandse instellingen de financiële gevolgen merken, is hun baanzekerheid een stuk gedaald. In de bankenwereld ligt de mobiliteitswens dus aanzienlijk hoger dan in voorgaande jaren, al is het met een dalend banenaanbod een hele opgave om binnen die sector een andere geschikte baan te vinden.