Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Manager Wonen - Leaufort Terug naar boven

Manager Wonen

Ontwikkeling van management

Doorgaan of opgeven?

De manager Wonen van een middelgrote corporatie is 1,5 jaar geleden vol enthousiasme gestart bij deze woningcorporatie. Ondanks zijn inspanningen merkt hij dat hij geen beweging in zijn afdeling krijgt. Moet hij doorgaan of opgeven? Hij vraagt ons om hulp.

Aanpak

Na onderzoekende gesprekken met de manager Wonen blijkt er verbetering mogelijk op verschillende gebieden. Één daarvan is het management: zij functioneren niet naar tevredenheid en werken nauwelijks samen. Verandering start bij de top, dus we beginnen hier. Onze aanpak bestaat uit drie onderdelen:

  1. De functies van de (team)managers worden in een interview met de manager Wonen getoetst en indien nodig herzien. Aspecten die hierbij aan bod komen zijn onder andere: functie-inhoud, competenties en gradaties, functie-eisen, succes- en faalfactoren en outputcomponenten.
  2. In de ontwikkelassessments wordt duidelijk of elke (team)manager de benodigde competenties bezit en wat zijn of haar ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Op basis daarvan wordt per manager een persoonlijk (ontwikkel)plan opgesteld.
  3. We trainen en begeleiden de (team)managers op het gebied van samenwerking, het hanteren van competentiemanagement, resultaatgericht sturen en leidinggevende vaardigheden. Oefeningen zoals rollenspelen in (sub)groepen maken deel uit van het programma, waarbij afwisseling van de rollen (leidinggevende, medewerker, observator) voor nieuwe inzichten zorgt. De deelnemers ontvangen een cursusboek waarin gespreksprotocollen, checklists e.d. zijn terug te vinden en dat dient als naslagwerk.
Klantcase Management ontwikkeling

Resultaat

De hinderingen en beperkingen hebben we weggenomen. De managers zijn in staat om optimaal te presteren en beoordeeld te worden op doelen en kernwaarden van de corporatie. Specifieke resultaten:

  • De functies van de teammanagers zijn duidelijk gekaderd. De managers weten aan welke functie-eisen ze moeten voldoen.
  • De ontwikkelassessments geven inzicht in de kwaliteiten en ontwikkelpunten van de managers. Met de persoonlijke ontwikkelplannen gaan zij aan de slag.
  • De trainingen hebben gezorgd voor ontwikkeling van de leiderschapsvaardigheden van de managers en meer onderling begrip en samenwerking.

Anderen bezochten ook: