Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Stress bij woningcorporatie - Leaufort Terug naar boven

Stress bij woningcorporatie

Stress

De medewerkers van een woningcorporatie ervaren veel stress. De werkdruk is hoog. Om het tij te keren, vragen zij Leaufort advies.

Aanpak

Na oriënterende gesprekken met de afdeling HR, spraken we verder met medewerkers. Zij waren zeer openhartig. Het werkbelevingsmodel van Karasek vormde daarbij de leidraad om de psychologische aspecten van het werk in kaart te brengen. De knelpunten die stress veroorzaakten, werden inzichtelijk doordat we samen met elke medewerker de processen doornamen waar hij een rol in speelde.

Resultaat

Een objectieve analyse met oog voor psychologie en bedrijfskunde zorgt voor inzicht. Dat vormt het startpunt om de vervolgacties te formuleren. Een voorbeeld. Door het geven van totale procesverantwoordelijkheid, krijgt de medewerker meer vrijheid en bevoegdheden om zijn taken uit te voeren. Dit zorgt voor uitdagender werk, meer grip en minder stress. Bovendien is er minder kans op fouten in het werk.

Uitspraak van een tevreden medewerker van deze woningcorporatie:

“Ik zat vastgeroest in mijn eigen routines. Nu zie ik pas dat ik moet veranderen en hoe dat eruit kan zien.”

Anderen bezochten ook: