Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Iets meer optimisme over werkgelegenheidsverwachting - Leaufort Terug naar boven

Iets meer optimisme over werkgelegenheidsverwachting

Terug naar Nieuws

De algemene werkgelegenheidsverwachting onder werkgevers voor de periode juli tot en met september 2011 is licht positiever dan die voor het tweede kwartaal. Het netto werkgelegenheidscijfer van 4 procent is een procentpunt hoger dan dat voor het tweede kwartaal van 2011. Ook in vergelijking met het derde kwartaal van 2010 bedraagt het verschil een procentpunt.

Bescheiden verbetering

De geleidelijke verbetering van het optimisme is herleid uit het feit dat Nederlandse werkgevers zich gedurende de recente crisis al bewust waren van de dreigende schaarste aan talent op de arbeidsmarkt; zij waren daarom zuiniger met ontslag. Nu de arbeidsmarkt herstelt, blijkt dat in Nederland minder grote personeelslacunes moeten worden opgevuld dan in sommige andere landen. Zo geeft in Nederland 17 procent van de werkgevers aan moeite te hebben met het vervullen van vacatures, terwijl dit in Duitsland 40 procent is.

Sectoren

Werkgevers in de sectoren Nutsbedrijven en Zakelijke dienstverlening geven respectievelijk een groeicijfer van 9- en 8%. Het netto werkgelegenheidscijfer voor de sector Productiebedrijven (3%) is vergeleken met het tweede kwartaal met 0,7% verbeterd en past in de Europese trend waarbij vergeleken met vorig jaar het cijfer voor deze sector in zestien van de twintig landen verbetert.

Elders in de wereld wijzen vergelijkingen met het derde kwartaal van 2010 op bescheiden verbeteringen in de belangrijkste landen. De Duitse werkgevers rapporteren het meest optimistische met een netto groei van 14%.

Bron: onderzoek Manpower onder 752 bedrijven. Lees het volledige artikel op Managersonline.nl.