Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Hyvende sollicitanten moeten niet zeuren - Leaufort Terug naar boven

Hyvende sollicitanten moeten niet zeuren

Terug naar Nieuws

Uit onderzoek van Manpower bleek dat veel sollicitanten laaiend worden als blijkt dat hun toekomstig werkgever hen op Hyves heeft gescreend. Hoe naïef moeten we met zijn allen worden? Je bent bereid om je hele hebben en houden op een open website te zetten maar wil niet dat er door sommigen naar wordt gekeken?

Dat is net zoiets als poseren voor een naaktblad en vervolgens zeuren dat je moeder je naakt heeft gezien. Kortom: het is vragen naar de bekende weg en een beetje naïef.

Werkgevers zullen informatie zoeken over sollicitanten, zeker in open web communities. Daarbij moeten ze natuurlijk zorgvuldig te werk gaan. Stel je voor dat je niet de sollicitant maar een naamgenoot screent. En minstens even belangrijk, ze moeten zich realiseren dat mensen recht hebben op hun eigen levensstijl, ook stijlen die niet aansluiten bij de meest ideale.

Daar staat tegenover dat iedereen die zichzelf op Hyves zet zich zou moeten realiseren dat behalve je vrienden, ook de rest van de wereld met een internetverbinding toegang kan krijgen. Dat weten ze ook wel: niemand is zo stom om zijn pincode te vermelden, maar de zorgvuldigheid met andere persoonlijke details is vaak ver te zoeken. Dat is een keuze, en die is toch echt voor eigen rekening.