Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Hogere wiskunde bij personeelsbeleid Google - Leaufort Terug naar boven

Hogere wiskunde bij personeelsbeleid Google

Terug naar Nieuws

Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft een ongebruikelijke methode gevonden om te kijken welke personeelsleden mogelijk hun vertrek zullen aankondigen. Met een wiskundige formule kijkt de exploitant van ‘s werelds meest gebruikte zoekmachine onder meer naar beoordelingsgesprekken, promoties en de salarissen die worden uitgekeerd.

Google denkt met de formule werknemers te kunnen identificeren die eigenlijk vinden dat ze op een betere wijze ingezet kunnen worden bij het bedrijf. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal meldde woensdag dat het gebruik van de ‘zoekmethode’ zich nog in een testfase bevindt.

Met hogere wiskunde is Google ook groot geworden. Slimme algoritmes zorgden ervoor dat de zoekmachine van de onderneming betere resultaten produceerde dan de concurrentie en daardoor razendsnel kon groeien.