Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Hoe kun je je bedrijf groener maken? - Leaufort Terug naar boven

Hoe kun je je bedrijf groener maken?

Terug naar Nieuws

Door slimme investeringen kunnen Nederlandse bedrijven de CO2-uitstoot van bestaande gebouwen tot 70 procent verminderen. Om dit te realiseren is er een CO2-jaarrekening ontwikkeld.

Met de CO2-jaarrekening worden alle milieueffecten van een organisatie in kaart gebracht en vertaald in CO2-uistoot. Het kan dienen als bewijslast bij een maatschappelijk jaarverslag van een organisatie en de duurzaamheid voor het bedrijfsleven wordt hiermee concreter gemaakt. In de jaarrekening wordt de uitstoot gemeten en besparingsmaatregelen gevonden.

Zeven tips voor groenere bedrijven

Op basis van de CO2-jaarrekening zijn zeven tips opgesteld om CO2-uitstoot te reduceren en je bedrijf groener te maken:

1. Vergroenen van het elektriciteitsverbruik door het inkopen van groene stroom: 30 procent besparing op CO2-uitstoot.

2. Het gebruik van het openbaar vervoer, efficiëntere auto’s en toepassing van satellietkantoren, thuiswerkplekken en teleconferencing: 25 procent besparing op CO2 uitstoot.

3. Lagere energieconsumptie door het optimaliseren en innoveren van gebouwinstallaties : tien procent besparing op CO2-uitstoot.

4. CO2 zuinige ICT-oplossingen zoals thin clients en virtuele servers : tot vijf procent besparing op CO2-uitstoot.

5. Gescheiden afval: zo’n twee procent besparing op CO2-uitstoot.

6. Minder papier: één procent besparing op CO2-uitstoot.

7. CO2 bewuste medewerkers: misschien de meest efficiënte maatregel van allemaal. Kleden op de situatie en bewust omgaan met energie.

Tenslotte ter compensatie van de overgebleven CO2 uitstoot: boomplantdag, zet bomen neer in de omgeving van je kantoor.